Tips

Werk vinden zonder diploma of ervaring? Het kan!

Op zoek naar een job, maar je hebt geen diploma of ervaring? Geen zorgen, er zijn tal van jobs die je kan uitvoeren zonder diploma of ervaring.

22 aug. 2023

Share via Mail
Werk zonder diploma

Hieronder delen wij met jullie onze 3 tips hoe jij toch in aanmerking kan komen voor jouw droomjob!

  1. Maak je leergierigheid en enthousiasme kenbaar bij je sollicitatie.
    Het gebrek aan ervaring of een diploma mag je niet laten tegenhouden om toch te solliciteren voor je droombaan. Je drijfveer is minstens zo belangrijk. Breng onder woorden waarom de functie voor jou op het lijf geschreven is. Haal voorbeelden aan uit je priv├ęsituatie indien je dit niet kan uit een professionele ervaring. Straal uit waarom jij de geknipte persoon bent en overtuig je recruiter van jouw enthousiasme!
  2. Leg de nadruk op je capaciteiten.
    Bekijk alvorens je solliciteert wat er precies van jou verwacht wordt en speel hierop in tijdens het opstellen van je motivatiebrief. Je hebt dan misschien wel niet het gevraagde diploma in handen, of de ervaring waar ze naar op zoek zijn, maar je skills kan je des te meer in de verf zetten. Benadruk dus zeker wat je wel goed kan en geef altijd voorbeelden. Bedenk welke voordelen jou aannemen teweeg kan brengen voor de organisatie.
  3. Ik, als persoon.
    Lang niet alle bedrijven zijn op zoek naar mensen met de juiste ervaring of de nodige papieren. Er zijn veel bedrijven die op zoek zijn naar de juiste persoon, die past binnen de werkcultuur. Vriendelijkheid, geduld en empathie zijn maar enkele voorbeelden van soft skills die eerder niet aan te leren zijn, maar die sommige mensen van nature uit bezitten. Wie jij als persoon bent, waar je voor staat en wat jouw meerwaarde kan zijn in het bedrijf, daar draait het om!


Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die er zijn voor jou? Het team van Glowi Jobs helpt je graag in je zoektocht naar een passende job! Bekijk zeker onze vacatures op de website: https://jobs.glowi.be/nl/vacatures . En misschien kunnen wij wel iets voor jou betekenen in jouw zoektocht naar jouw droom job.