Tips

Welke out-of-office verkies ik?

De zomervakantie is gestart! Dat betekent voor velen onder ons ook een welverdiende vakantie. Vergeet dan zeker niet om je out-of-office in te stellen wanneer je met vakantie vertrekt. Maar wat zet je in een out-of-office? Wij geven jou alvast 3 mogelijkheden voor een goede out-of-office.

27 jul. 2022

Share via Mail
Holiday

Professionele out-of-office

Het belangrijkste aspect van een goede out-of-office is anderen op de hoogte brengen van je afwezigheid en hen verder helpen tijdens je afwezigheid. Maak dus zeker duidelijk bij wie de verzender terecht kan en wanneer je terug bereikbaar bent. Krijg je mails in meerdere talen? Dan vertaal je je out-of-office best in verschillende talen. We geven hieronder een voorbeeld dat je kan gebruiken.

Voorbeeld:

Beste

Ik ben afwezig tot en met zondag 21 augustus 2022. Mijn mails worden niet doorgestuurd. Voor dringende zaken kan je terecht bij mijn collega’s via info@glowijobs.be

Mijn collega’s helpen je graag verder!

Persoonlijke out-of-office

Wil je graag jouw out-of-office iets persoonlijker maken? Dat kan afhankelijk van je doelgroep. Vermeld dan waarom jij even niet beschikbaar bent.

Voorbeeld:

Beste

Ik geniet momenteel van een weekje vakantie en zal afwezig zijn tot en met zondag 21 augustus 2022. Mijn mails worden niet doorgestuurd, maar ik wil je graag verder helpen! Daarom kan je tot die tijd terecht bij mijn collega’s via info@glowijobs.be

Als het even kan wachten, dan kom ik graag zelf vanaf 22 augustus 2022 op je mailtje terug. Mijn collega’s helpen je graag verder!

Originele out-of-office

Hou je niet van traditioneel en wil je op een iets originelere manier iedereen inlichten van jouw afwezigheid? Dat kan! Hou er rekening mee dat je steeds de belangrijkste informatie ook nog vermeldt.

Voorbeeld:

Beste

Sorry! Je dacht vast: wow die reageert snel! Maar niets is minder waar, het is mijn out-of-office. Ik ben niet beschikbaar tot en met zondag 21 augustus 2022 . Na deze datum zal ik reageren op je mailtje.